UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA INSON RESURSLARINI BOSHQARISH TIZIMIGA ZAMONAVIY YONDASHUV - Raximberdiyevich , Xalimov Muxammad (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida inson resurslarini boshqarish tizimiga zamonaviy yondashuvlar haqida so‘z boradi. Ta’lim tashkilotlarida inson resurslarini boshqarish borasidagi zamonaviy model va yondashuvlarni tahlil qilingan. Ma’lumki, inson resurslarini boshqarish funksiyasi ishga qabul qilish, rag‘batlantirish, bo‘shatish, har bir xodimning shaxsiy yozuvlari (ma’lumotlar, ko‘nikmalar, qobiliyatlar) va ish tajribasidan tortib to ish haqi yozuvlarigacha bo‘lgan son-sanoqsiz ma’lumotlarni tartibga solishdan iboratdir.