AXBOROTLASHGAN JAMIYAT TARAQQIYOTIDA SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIM VA AXLOQIY MEZONLARNING O‘ZIGA XOSLIGI - Mamadiyorovich , Turapov Voxid (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborotlashgan jamiyat taraqqiyotida shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim va axloqiy mezonlarning uzviyligi, hamda ularning oʼzaro munosabatida texnika texnologiyalar taraqqiyotining taʼsiri yoritilgan. Qadimdan shaxs maʼnaviyati mohiyatan jamiyat mazmuni asosida rivojlanib kelgan, xattoki shaxs gʼoyasi jamiyatni tubdan oʼzgartirishga, taraqqiy ettirishga taʼsir etgan. Kishilik tarixida oʼquv adabiyotlarda shaxs oʼz yoʼnalishi, tadqiqot obʼekti va maqsadlarini ifodalagan holda turli talqinlarga ega boʼlgan.