ADABIY TA’LIM DASTURLARIDA MAZMUNNING IFODALANISHI VA UZVIYLIK SHAKLLARINI QO‘LLASH - Sharipboyevna, Fayzullayeva Gulchexra (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Maqolada adabiy ta’lim uzviyligini ta’minlashda uzviylik shakllarini qo‘llash, adabiyot fanini o‘qitishning sifat va samaradorligini oshirish, uzviylikni ta’minlovchi muhim omillarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, adabiy ta’lim dasturlari, ta’lim bosqichlarida o‘quvchilarning xarakter xususiyatlari, adabiy ta’limga bo‘lgan munosabat, adabiyot darslarini tashkil etish omillari ham tadqiq etilgan. Uzviylikning muhim shakllari sifatida mavzularni tadrijiy taqdim etish, o‘quv dasturlaridagi uyg‘unlikni birlashtirish, modulli bog‘lanish, integrativ dasturlar yaratish, mavzulararo bog‘liqlikni ta’minlash kabilar tadqiq etilgan.