ИҚТИДОРЛИ ЎҚУВЧИЛАРДА КРЕАТИВ ФИКРЛАШ КЎНИКМАЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ МЕТОДЛАРИ ВА ВОСИТАЛАРИ - Гайбуллаевна, Сафарова Рохат (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Аннотация. Ушбу мақолада иқтидорли ўқувчиларда креатив фикрлаш кўникмаларини ривожлантиришнинг педагогик-психологик жиҳатлари, бу жараёнда ўқитувчи бажарадиган функциялар, ўқувчиларда фикрлаш кўникмаларини ривожлантиришга хизмат қиладиган топшириқлар, дидактик вазиятлар, креативликнинг шаклланганлигини баҳоловчи диагностик методикаларнинг вужудга келиши ва амал қилиши ҳақида фикр юртилган. Мақола илмий педагогик жамоатчилик, ўқитувчилар, талабалар, тадқиқотчи- изланувчилар учун дастурул амал бўлиб хизмат қилади.