IJTIMOIY SIYOSAT: ROSSIYADA INKLYUZIV TA?LIM HAQIDA - Qizi, Boliyeva Ozoda Sharofiddin; Qizi, Xoliqova Dilshoda Abduhalil; Yusupovich, Madatov Ilhom (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Inklyuziv ta'lim nogironligi bo'lgan bolalarning ehtiyojlarining xilma-xilligi xizmatlarning uzluksizligi, birinchi navbatda, bunday bolalar uchun eng qulay bo'lgan ta'lim muhiti bilan mos kelishini nazarda tutadi. Bu tamoyil barcha bolalar o'zlari yashayotgan maktabning ijtimoiy va ta'lim hayotiga kiritilishi kerakligini anglatadi. G'arbdagi inklyuziv maktabning vazifasi har bir bolaning ehtiyojlarini qondiradigan tizimni qurishdir. G'arbiy inklyuziv maktablarda barcha bolalarga o'zini xavfsiz his qilish, muvaffaqiyatga erishish, jamiyatda birga bo'lish qadrini his qilish imkonini beruvchi yordam ko'rsatiladi.