OLIY TA’LIM TIZIMINI MODERNIZATSIYALASHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI. - Mustafayev, Shomurod (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotasiya: O‘zbekistonda Oliy ta’lim tizimi modernizatsiyasi jahon tajribasining o‘zini oqlagan yutuqlarini o‘zida mujassam etgan holda o‘ziga xos, konseptual negizda, milliy qadriyatlar, ma’naviy asoslarni tiklash, “Milliy tiklanishdan - milliy yuksalish sari”, deb belgilangan milliy g‘oyani, Uchinchi Renessansni ro‘yobga chiqarish maqsadlari bilan hamohang amalga oshirilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti tomonidan ilgari surilgan beshta muhim tashabbus, ma’naviyat va ma’rifat sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar oliy ta’lim tizimini modernizatsiya qilishning tarbiyaviy innovatsiyalari sifatida namoyon bo‘lmoqda.