ALOHIDA TA’LIM EHTIYOJLARI BO‘LGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIMGA JALB QILISHDA PSIXOLOGIK-TIBBIY- PEDAGOGIK KOMISSIYA FAOLIYATI - Mo‘minov, Sulton Akbar o‘g‘li; G‘oziyev, X. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Inklyuziv ta’lim-alohida ta’lim ehtiyojlari va individual imkoniyatlarning xilma-xilligini hisobga olgan holda barcha ta’lim oluvchilar uchun ta’lim tashkilotlarida ta’lim olishga bo‘lgan teng imkoniyatlarni ta’minlagan holda beriladigan ta’limdir. Inklyuziv ta’lim tizimini rivojlantirishning maqsadi esa- ta’lim olish uchun teng imkoniyatni ta’minlash va barcha bolalarning individual xususiyatlaridan, oldingi ta’lim yutuqlaridan, tili, madaniyati, ota-onalarning ijtimoiy va iqtisodiy holatidan qat’iy nazar ta’limda muvaffaqiyatga erishishi uchun zarur shart-sharoitlarni yaratishdir.