МУАММОГА АСОСЛАНГАН ЎҚИТИШ (PROBLEM-BASED LEARNING) НИНГ ПЕДАГОГИК КОНСЕПТУАЛ АСОСЛАРИНИНГ МАЗМУН ВА ИМКОНИЯТЛАРИ - Қобиловна , Маликова Дилдорахон (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Аннотация: Мазкур мақолада тълим муҳитида problem-based learning (PBL ) технологияси орқали талабаларга тайёр билимларни етказишдан кўра, уларни тушуниш, идроклаш, таҳлиллашга ўргатиш; тушунчалар, қоидаларни ёдлатишдан кўра, қадриятли муносабатни шакллантиришга эътиборни кучайтириш; якка ҳаракатлардан кўра, жамоада ишлаш афзалликларини сингдириш; назорат қилишдан кўра, муаммоли вазиятларни яратиш, билимларини амалиётда қўллашга шароит яратишга интилиш тобора кўпроқ кузатилаётгани ва шундай шароит яратилишининг кафолатини таъминловчи ёндашувлардан бири бўлган муаммога асосланган ўқитишнинг педагогик консептуал асослари ҳақида фикр юритилади.