ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ПРОФЕССОР- ЎҚИТУВЧИЛАР ФАОЛИЯТИНИ БАҲОЛАШДА ХОРИЖИЙ ТАЖРИБАЛАР - Ураков, Ш.Р. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Дунёнинг етакчи олий таълим муассасаларида профессор- ўқитувчиларнинг касбий-педагогик фаолиятини такомиллаштириш таълим хизматлари сифатини оширишнинг асосий омили сифатида қаралади. Олий таълим тизимида профессор-ўқитувчилар педагогик фаолиятининг юқори сифат даражаси нафақат таълим муассасалари инфратузилмасини такомиллаштиришга, шунинг билан биргаликда бутун таълим тизими фаолияти самарадорлигини таъминлашга хизмат қилади.