OʻQUVCHILARNING OGʻZAKI VA YOZMA NUTQINI OSHIRISH YOʻLLARI HAQIDA - Quvondiq qizi, Iskandarova Maftuna (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya. Adabiyot darslari o'quvchilarning og'zaki va yozma nutqlarini o'stirishda beqiyos katta imkoniyatlarga ega. Bu yerda adabiy o'qish, ifodali o'qish, matnni izohlash, yod olish, qayta hikoyalash, matnning rejasini tuzish, asarning ajratib olingan alohida bir qismi, nomlanmagan asarlar (xususan, klassik adabiyotimizdagi lirik asarlar)ga sarlavha topish, asar muallifi yoki qahramonlarga maktublar yozish, adabiy asar yoki adabiy-tanqidiy maqolalarga taqriz yozish singari bir-biriga o'xshamaydigan ish turlari mavjud. Mazkur maqolada Adabiyot darsliklarida o'quvchilarning og'zaki va yozma nutqini oshirish yo'llari xususida ma'lumot berilgan.