BOSHLANG'ICH SINF ONA TILI VA O’QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA O'QUVCHILAR IJODKORLIGINI OSHIRISH METODIKASI - Norqobulovna, Lobar Berdiyeva (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya: Maqolada boshlang'ich sinf ona tili va o’qish savodxonligi darslarida o'quvchilar ijodkorligini oshirish metodikasi haqida ma’lumotlar bayon etilgan. Shaxsga yo’naltirilgan ta’lim texnologiyalari orasida o’yin texnologiyalarining o’rni ochib berilgan. “Sirli bo’g’inlar”, “Tezda o’yla” didaktik o’yinlarini foydalanishga oid tavsiyalar berilgan. Annotation: The article provides information on the method of increasing students' creativity in primary school mother tongue and reading literacy classes. The role of game technologies is revealed among personal educational technologies. Recommendations regarding the use of didactic games "Mysterious joints" and "Think fast" are given.