UZLUKSIZ MA’NAVIY TARBIYA KONSEPSIYASI” ASOSIDA MAXSUS MAKTAB-INTERNAT O?QUVCHILARINI MA’NAVIY TARBIYALASH - Muhammadnayimovich, Yaxshiyev Dilshod (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Ushbu maqola maxsus maktab-internatlar o?quvchilariga ma’naviy tarbiya berish vositasi sifatida uzluksiz ma’naviy ta’lim konsepsiyasini amalga oshirishni ko?rib chiqadi. Maqolada asosiy e’tibor uzluksiz ma’naviy-ma’rifiy yondashuvning samaradorligi va uning o?quvchilarning ma’naviy kamolotiga ta’siriga qaratilgan. Aniqlanishicha, uzluksiz ma’naviy-ma’rifiy ta’lim konsepsiyasi ma’naviy tarbiyaga yanada yaxlit yondashuvni ta’minlab, o?quvchilarda ma’naviy qadriyatlar va tamoyillarni chuqurroq anglashda yordam beradi. Bundan tashqari, uzluksiz ma’naviy ta’lim konsepsiyasini amalga oshirish o?quvchilarning farovonligi va o?quv faoliyatiga ijobiy ta’sir ko?rsatishi aniqlandi.