UCH O’LCHOVLI VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANGAN ZAMONAVIY KIYIM DIZAYNINI TAHLIL QILISH - Shaxnoz Samiyeva; Sitora Asadova; Lobar Musayeva (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2020)
Maqolada iste'molchilarning zamonaviy kiyimlarga bo'lgan talablari, ergonomik kiyimlarni dizayn usullarini tahlil qilish bo`yicha ma`lumotlar keltirilgan. Ergonomik kiyimlarni loyihalashning mavjud usullarini tahlil qilish natijalariga ko'ra, uch o'lchamli skanerlash texnologiyasidan foydalangan holda ergonomik kiyimlarni loyihalash jarayonining yangi shakli taklif etilgan.