BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA OLAMNING TABIY FAN JIHATIDAN TASAVVURLARINI SHAKLLANTIRISH - QOSIMOVA GAVHAR ISLOMOVNA (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Maqolada Boshlang’ich sinf o’quvchilarida olamning tabiiy fan jihatidan shakllanishida real va noreal dunyoning o‘ziga xos obrazlarini yaratuvchi ijodiy tasavvur katta ahamiyat kasb etilishi shu bilan uning ongini dunyo haqidagi ma’lumotlar bilan to‘ldirishga yoki unga o‘zgacha nazar bilan qarashga hamda oldindan payqashga imkon berishligi haqida aytib o‘tilgan.