BOSHLANG?ICH SINFLARDA INNOVATSION DARS BERISH METODI ORQALI MUMTOZ ADABIYOT VAKILLARINING ASARLARINI O?TISH USULLARI - Azimov Abduraxmon Mamatovich (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Innovatsion usullar bilan dars berish, yangi texnik vositalar va texnologiyalar bilan o?quvchilar ongini qurollantirish juda murakkab jarayon sanaladi. Chunki hozirgi yoshlar texnika taraqqiyoti davrida yashayapti. Ba’zi yoshlar siz-u bizdan ham oldinroq voqyea hodisalardan xabardor bo?lmoqda.Ta’lim tarbiya berayotgan pedagog interfaol metodlar asosida ijodiy, evristik, tadqiqiy, muammoli, innovatsion, noan’anaviy usullarni qo?llab dars samaradorligiga erishmog?i lozim. Mazkur maqolada shu metodlarning eng mahsuldor va samaralilari tavsiya etilgan. Hozirgi zamonda pedagogikada xalqaro miqyosda qabul qilingan va qabul qilinayotgan usullarni qo?llash yo?llari 4-sinf “O?qish kitobi” darsligidan olingan “Ma’naviyat qalb quyoshi” mavzusi misolida yoritib berilgan.