ZAMONAVIY O‘QITISH METODLARIDA ROL O‘YINLARINI KENG QO‘LLANILISHI - Yusupova Nargiza Nigmatovna (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Ushbu maqola zamonaviy o‘qitish metodlarida rol o‘ynash o‘yinlariga bag‘ishlangan talabalarning nutq qobiliyatini rivojlantirishga katta ta’sir qiladi. O‘rganilayotgan tilning komunikativ komponentligini oshirish maqsadida rol o‘yinlari orqali haqiqiy nutq holatlarini qayta tiklash bilan qoplanadi. Ushbu maqolada, "rol o‘yinlari" tushunchasi ostida, yaratilgan situatsion-o‘zgaruvchan tabiy mashqlarini anglatadi. Maqolada rol o‘yinlari tipologiyasi, ishlab chiqilgan materiallar va ularni ta’lim oluvchilarga etkazib berish tasvirlangan.