TALABA-YOSHLARDA O‘ZINI O‘ZI IDORA QILISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - RAMAZONOV JAHONGIR JALOLOVICH (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Mazkur maqolada o‘zini o‘zi idora qilish ijtimoiy-psixologik fenomenini, refleksiv mexanizm, o‘zini o‘zi idora qilish motivatsiyasi shakllanishi, o‘zini o‘zi boshqarish va takomillashtirish, o‘zini o‘zi qo‘lga olish, o‘zini o‘zi tarbiyalashning ijtimoiy psixologik xususiyatlari xususidagi nazariy hamda amaliy masalalari yoritilgan.