O‘ZBEK TILIDAGI KO‘MAKCHILASHAYOTGAN AYRIM SO‘ZLAR XUSUSIDA - Erbutayeva Shalola Utkirovna (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Ko‘pgina funksional ko‘makchilar ot, fe’l, ravish turkumlaridan ko‘chgan bo‘lib, tarixiy taraqqiyot natijasida ko‘makchilashgan va ko‘makchilashish jarayoni davom etayotgan turkum hisoblanadi. Bizning tadqiqotimizda shu kabi funksional ko‘makchilarning badiiy matn tarkibida anglatgan ma’nolari lug‘atlar yordamida izohlab berishga harakat qilindi.