UMUMT?`LIM M?KT?BL?RI T?`LIM-T?RBIYA J?R?YONID? TEXNOGEN SIVILIZ?TSIYANING O?RNI - Otabek ?bdug?anievich Yo?ldoshev (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Maqola muallifi texnogen sivilizatsiyaning bugungi o?rni hamda uning ta?lim sohasidagi ta?siri, tarbiyaviy va axloqiy jihatlarini tahlil etgan. Bugungi kunda butun dunyoda texnogen sivilizatsiya asosida ta?limning yangi shakllarini jadal izlab topish, o?quvchilarga turli maktab fanlarini o?qitishda foydalanish mumkin bo?lgan o?quv maqsadlari uchun dasturiy vositalar ishlab chiqilishi shuningdek, Texnogen sivilizatsiyani ommaviy ta?limga jalb qilish zarurati haqida so?z yuritgan.