INFORMATIKA FANIDAN O‘QUVCHILARNING BILIMINI NAZORAT QILISHDA INNOVATSION MUHITNI TASHKIL ETISH - Dostonjon Raxmatov (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Informatika fanida umumiy ta’lim standartining paydo bo‘lishi, ushbu fanni o‘rganishda yo‘l qo‘yuvchilik va betartiblikdan xalos bo‘lishga, o‘quvchilar uchun majburiy, minimal zarur natijalarga yagona talablarni belgilashga, testlarni o‘tkazish metodikasiga va o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini baholash, ta’lim sifatini oshirishda muhim rol o‘ynaydi.