O‘QITUVCHIGA QO’YILADIGAN TALABLAR (O‘QITUVCHI KASBIY STANDARTI - Zafar Pardayev; Zulayho Nazarova (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Yoshlarni o‘qitish va tarbiyalash kabi murakkab masalalarni muvaffaqiyatli hal qilish ko‘p jihatdan o‘qituvchining g‘oyaviy e’tiqodi, kasbiy mahorati, bilimdonligi, madaniyati, insonparvarligi, rahbarlik qobiliyati kabi qator fazilatlariga bog‘liq. Zamonaviy pedagog o‘quvchiga ta’sir etish, uning istaklarini, e’tiqodini, qiziqishi, qobiliyati, layoqati va shaxsiy imkoniyatlarini hisobga olishi va ularni doimo shakllantira bilishi kerak.