O‘QITUVCHI KASBIY STANDARTI – TA’LIM SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILMI? - Zafar Pardayev Shukurovich; Kamola Suvanova Railqul qizi (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Sharq mamlakatlari, jumladan, Turkiston o?lkasida ham o‘qituvchi eng qadimiy va obro?li kasb hisoblanib, «ustoz» deb e?zozlangan. O?lkaga islom dini kirib kelishi bilan har bir qishloq, shaharlardagi har bir mahallada masjid va deyarli har bir masjid qoshida maktab tashkil etildi. Bu maktablarning o‘qituvchilari domla deb ataldi.