KASBIY STANDARTI MAKTAB O’QITUVCHILARINI BAHOLASH MEZONI - Ilxom G‘ulomov (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Tizimdagi yangi strategiyasi mohiyati shuki, umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida tahsil oladigan har bir yosh, har bir shaxs hayotda o‘z o‘rnini topishi, avvalo, o‘zi daromad qilishi, shu orqali iqtisodiy yuksalishga xizmat qilishi, o‘z mehnati bilan hayoti farovonligini ta’minlab, pirovard natijada jamiyat rivojlanishiga munosib hissa qo‘shishi lozim. Mehnat bozorida o‘rta bo‘g‘in kadrlarga bo‘lgan real ehtiyojni aniqlash takomillashtirilmoqda va aynan ish o‘rinlari uchun o‘rta bo‘g‘in mutaxassislarini tayyorlashning xalqaro tajribalarga asoslangan yangi mexanizmlari joriy etilmoqda.