O‘QITUVCHINING KASBIY FAOLIYATI STANDARTINI AMALGA OSHIRISHDA ELEKTRON ?XBOROT VOSIT?L?RID?N FOYD?L?NISH S?M?R?DORLIGI - Istam Aminov; Ravshan Tugalov2 (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Ilg‘or ta’lim masalasi birinchi galdagi vazifa deb hisoblansa, pedagogik tizimni rivojlantirishning zamonaviy bosqichi yaxlit shaxsni rivojlantirish mexanizmi sifatida refleksiyaga bo‘lgan layoqatni shakllantirish g‘oyasini olg‘a suradi. Refleksiv pozitsiya shaxsning boshqa barcha nuqtayi nazarlarini shakllantirish uchun asosdir. Shu munosabat bilan, bo‘lajak o‘qituvchining aynan ushbu shaxsiy-mustaqil ta’limini shakllantirish jarayonini tahlil etishni maqsadga muvofiq.