PORTFOLIO – O‘QITUVCHI FAOLIYATINI BAHOLAOVCHI MEZON - Dilbar Urinbayeva; Mohina Raximova (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
O‘qituvchi portfoliosi - bu jalb etish usullari, materiallarni to‘plash, o‘qituvchining professionallik darajasini namoyish etish, o‘z kasbiy faoliyatidagi masalalarni yecha olish mahorati. O‘qituvchi portfoliosi pedagogning tayyorgarlik darajasi hamda o‘quv va darsdan tashqari faoliyatidagi faollik darajasini ko‘rsatadi. Shu bilan birga o‘qituvchi portfoliosida pedagogik-psixologik diagnostika natijalari, talabalarni mutaxassisligi bo‘yicha nazorat qilish testlari qamrab oladi. Bundan tashqari portfolio o‘qituvchining individual yutuqlari, turli loyihalarda qatnashganliklari, talabalarining fan olimpiadalari, tanlovlar, musobaqalarda g‘olib bo‘lganliklari qayd etib boriladi.