SATROSTI LUG‘ATLARI TA’LIM MATERIALI SIFATIDA - Mamatqulovna, Xaydarova Dilnoza (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqolada satrosti lug‘atlarining amaliy ahamiyati, ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi tutgan o‘rni, o‘quvchining dunyoqarashi, og‘zaki va yozma nutqini o‘stirishga hizmat qilishi, maktab darsliklarida (5-7-sinf “Adabiyot” darsligi misolida) satrosti lug‘atlarining berilishi masalasi to‘g‘risida fikr yuritiladi.