ADABIY TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA UZVIYLIK VA UZLUKSIZLIKNI TA’MINLASHDA INNOVATSION YONDASHUV VA UNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - B. Tuxtayeva (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Adabiyot boshqa fanlardan farq qilib, san’at sifatida inson ruhiyati, his-tuyg‘ulari, tafakkurini, ma’naviy dunyosini boyitishda eng kuchli vosita bo‘lib xizmat qiladi. Adabiy ta’lim oldida turgan vazifalar ham badiiy asarlarni chuqur tahlil etishni talab qiladi. Chuqur tahlil yosh avlodni ma’naviy jihatdan kamol topishida muhim manba bo‘la olishi haqidagi fikrlar bayon etilgan.