YASAMA SO‘ZNING NUTQQA XOSLANISHI - Tursunov Akmal Raxmatullayevich (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Ushbu maqolada morfem-morfologik sathni faqat ifoda reja maqomi bilan chegaralash ushbu sathga xos mazmun birliklari, so‘z shakllari to‘g‘risida fikr yuritilgan. Tilshunoslikda yangilik sifatida tavsiya etilayotgan ayrim qarashlarga ko‘ra, morfem-morfologik sath birliklari faqat tashqi strukturadagina mavjud bo‘lib, tub semantika sathiga tusha borgan sari ularning mazmun mohiyati o‘zgarib borishi yoritib o‘tilgan.