RUHIYAT TASVIRIDA PEYZAJNING O‘RNI - Xasanov Axmad Isa o‘g‘li (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Badiiy asarning eng xarakterli xususiyatlaridan biri shundaki, unda inson ruhiy olami butun murakkabliklari, ziddiyatlari, butun sehri bilan aks ettirilsagina o‘quvchi diqqatini o‘ziga jalb eta oladi. Badiiy adabiyotda psixologikruhiy tasvirning o‘rni benihoya kattadir. Yozma adabiyotda psixologik-ruhiy tasvir tushunchasi ostida adabiy qahramonlarning ruhiy olami, ichki dunyosi, orzuo‘ylari, kechinmalari, kayfiyatlari hamda intilishlarini yuksak badiiylik asosida tasvirlash san’ati yotadi. Ushbu maqolada “Lolazor” romanida psixologik-ruhiy tasvirning peyzaj tasviri bilan uyg‘unlashuvi masalasi tadqiq etiladi.