BODRING O’SIMLIGINI O’STIRISHDA FITOGARMONLARDAN FOYDALANISH - Xolmurotovich, Toirov Abdurasul; Allayorov, A. N. (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqolada Toshkent Davlat Agrar Universiteti “Agrobiotexnologiya” kafedrasida o‘tadik va labaratoriya ishlarini in vitro sharoitida ajratib olish, urug‘ni tashkil qilish, urush yetishtirish uni ekishga tayorgarlik qilish jarayonigacha o‘tadik va uni yetishtirish jarayoni esa Toshkent viloyati Toshkent Davlat Agrar Universiteti va uy sharaoitida ham olib borildi.Tajribalar Orzu va Rokki navlari hamda Triakontanol 1,5% EP fitogarmonida sinab ko’rildi. Eng erta hosil sinalgan ekish Rokki duragayidan olinib, Orzu duragayiga qaraganda birinchi xosil 7-9 kun barvaqt olinganligi aniqlandi.