NAZAR ESHONQUL IJODIDA REALISTIK TASVIR VA FALSAFIY-PSIXOLOGIK TALQIN - Gulruh, Ulug‘Bekova (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Mazkur maqolada Nazar Eshonqul asarlarida ijodiy individuallik, badiiy mahorat, shakliy-uslubiy izlanishlar hamda ramziy-majoziy tasvirning o‘ziga xosligi kabi masalalar “Go‘ro‘g‘li” romani misolida nazariy va badiiy tahlil qilinadi.