K?‘PTILLILIK SH?R?ITID? ?‘ZB?K TILINI D?VL?T TILI SIF?TID? ?‘RG?TISHNING ?H?MIY?TI - Qurbonova Aziza Tohirovna (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
ushbu maqolada qadimiy va boy tarixga ega bo‘lgan ona tilimiz bo‘lmish o‘zbek tilini Davlat tili sifatida o‘qitish,o‘zbek tilidan foydalanuvchilar sonini oshirish hamda umumta’lim maktablarining rus va qardosh tillarda tahsil oluvchi o‘quvchilarga o‘zbek tilini o‘rgatishning amaliy va nazariy jihatlari ko‘rsatilgan.