SO‘Z MA’NOSI TALQINLARI HAQIDA (qiyosiy aspektda) - Tursunova Nigora (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Tadqiqotlardan ma’lumki, insoniyat jamiyatida til munosabatlar ko‘prigi, aloqa-aralashuv jarayonini yuzaga keltirish vazifalarini bajaradi. Jamiyat rivojlanib borar ekan, til ham o‘z o‘rnida taraqqiy etmay qolmaydi. Chunonchi qadimda ajdodlarimiz foydalangan til bizning davrimizga kelib o‘z mohiyatini o‘zgartirmagan holda, umuman, o‘zgacha shaklga ega bo‘lib bordi.