TA?LIM JARAYONIDA “ILK QADAM” DAVLAT DASTURINING O?RNI - o?g?li, Madatov Ilhom Yusup (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqola “Ilk qadam” davlat dasturi va maktabgacha yoshdagi bolalarning rivojlanishidagi ahamiyati haqida. “Ilk qadam” deb nomlangan o?quv dasturining asosiy tamoyili – ta?lim jarayoniga endigina qo?shilayotgan yosh bolalarning ilk qadamlari hisoblanadi. Umuman olganda bu dastur davlat talablariga javob beradigan ta?limni maktab yoshigacha bo?lgan bolalarga berish uchun xizmat qiladi va maktabga chiqishlari uchun motivatsiya ulashadi. O?quv dasturining diqqat markazida bola va uning manfaatlari turadi.