MUSIQIY TA’LIM-TARBIYANING BOLA SHAXSINI RIVOJLANTIRISHDAGI PSIXOLOGIK O‘RNI - Jur’atjonovna, Julmatova Saodat (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Musiqaning insonga ta’siri hamma vaqtlarda muhokama qilingan. Musiqa inson hayotida muhim rol o‘ynaydi. Yer sivilizatsiyalarining barcha eng qadimiy ta’limotlarida musiqaning hayvonlar, o‘simliklar va odamlarga ta’siri haqida ming yillar davomida to‘plangan shunga o‘xshash bayonotlar va tajribalar mavjud. Qadimgi mutafakkirlar davrida musiqa shaxsning har tomonlama rivojlanishiga hissa qo‘shadi, degan qat’iy ishonch mavjud edi.