KASBIY KOMPETENTLIK VA ULARNING TURLARI - Sadikovich, Kiyamov Nishon; Shomaxmatovna, Shomaxmatova Zarnigor (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Mazkur maqolada kompetensiya tushunchasining mazmun-mohiyati ochib berilgan, mazkur so’z ma’nolari, kasbiy, shaxsiy, ma’naviy-ma’rifiy, maxsus, umuminsoniy va boshqa kompetensiya turlariga to’xtalib o’tilgan. Kompetensiya mohiyatini ochishda G’arb olimlari fikrlariga tayanilgan. Evald Terxart, Frans Vaynert, Benjamin Bloom va boshqa olimlarning ilmiz izlanishlarida kompetentlik tushunchasining yoritilishi haqida to’xtalib o’tigan.