XALQ OG‘ZAKI IJODI ASOSIDA BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINI TARBIYALASH - Yo’ldoshevna, Abdivasiyeva Gulshoda (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o’quvchilarini xalq og‘zaki ijodi asosida tarbiyalash xususida so‘z boradi. Boshlang‘ich sinfda o‘qish darsliklaridagi xalq og‘zaki ijodi namunalari mazmun – mohiyatini o‘rganish. Boshlang‘ich sinf darslik kitoblarida keltirilgan ertak,maqol,topishmoq,masal kabi janrlarni milliy qadriyatlarimiz, urf – odatlarimiz bilan uyg‘unlashtirgan holda yosh avlodga o‘rgatish. Xalq og‘zaki ijodi namunalari asosida o`quvchilarni ma’naviy – axloqiy tabiyalash va ularda insoniylik, bag’rikenglik, ochiqko’ngillilik kabi xislatlarni tarkib toptirish.