GEOMETRIK PROGRESSIYA HADLARI YIG‘INDISI FORMULASINING TOQ VA JUFT O‘RINLARI TADBIQI - Shukurov, Z.Q; Ashirova, Muxlisa (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Mazkur maqolada o‘rta maktab dasturidagi geometrik progressiya bo‘limida o‘rganiladigan geometrik progressiyaning hadlari yig‘indisi formulasining toq va juft o‘rindagilarini hisoblash formulalari keltirib chiqarilgan. Bu formula orqali hisoblashlar sodda bajarilishi ko‘satilgan. Bundan tashqari geometrik progressiyaning yig‘indisi formulasining n-toq yoki juft bo‘lgandagi toq nomerdagi hadlarining yig‘indisini topish hamda n-toq yoki juft bo‘lganda juft nomerdagi hadlarining yig‘indisini topish formulalarining isbotlari o‘rganilgan.