TALABALARNING GAPIRISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISHDA DIALOGNING ROLI VA ZAMONAVIY TENDENSIYALAR - Kenjayevna, Ro‘ziyeva Nasiba (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Dunyoning ko‘p joylarida fransuz tilini o‘qitishning zamonaviy uslublariga qiziqish ortib borayotgani uni qanday qilish kerakligi-o‘quv rejasi, mavzu masalasi va metodikasi o‘tmishda ishlab chiqilgan tanish me’yorlardan qanday farq qilishi kerakligini keltirib chiqaradi. An’anaviy fransuz tilini o‘qitish haqida ko‘p narsa yozilgan va yaqin vaqtgacha fransuz tilini o‘qitishning zamonaviy usullari to‘g‘risidagi ma’lumotlar deyarli yo‘q edi. Hozirgi paytda ushbu mavzuga e’tiborni jalb qilish uchun ko‘plab kitoblar va maqolalar yozilyapti.