KOMPLEKS SONLARNI TRIGONOMETRIK KO‘RINISHINING SODDA IFODASI VA EYLER FORMULASINING SODDA ISBOTI - Shukurov, Z.Q.; Ergashova, E.; Ashirova, M. (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Ushbu maqolada kompleks sonning algebraik, trigonometrik ko‘rinishlarini maktab o‘quvchisiga sodda ravishda tushuntirish ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari kompleks sonning kompleks funksiyasini kiritib, Eyler formulasini sodda shaklda isboti keltirilgan. Chunki bu formula o‘rta maktab dasturida keltirilgan va o‘rta maktab uchun joriy etilgan darslik adabiyotlarda mohiyati aks ettirilmagan. Biz bu maqolada shu jihatlarga e’tibor qaratdik.