O‘ZBEKISTONDA INKLYUZIV TA’LIMNING RIVOJLANISHI - Shokirovna, Ko‘chimova Muxlisa; Maxmud qizi, Lapasova Gulmira (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Imkoniyati cheklangan bolalarni tarbiyalash masalasi bugungi kunda eng dolzarb masalalardan biriga aylanib bormoqda. Hozirgi kunda Respublikamizda alohida yordamga muhtoj bolalarning rivojlanish darajasi, imkoniyatlari, xususiyatlari va qobilyatlariga ko‘ra maxsus yoki umumiy ta’lim tizimida ta’limni amalga oshirish maqsadida inklyuziv ta’lim tizimi amalga oshirilmoqda.