INKLYUZIV TA’LIM YANGI O‘ZBEKISTONDA DAVLAT TA’LIM SIYOSATINING USTUVOR YO‘NALISHI SIFATIDA - Sherali qizi, Majidova Shohsanam; Azim qizi, Amonqulova Zamira (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Ushbu maqolada yurtimiz ta’lim tizimidagi islohotlar va ularning ahamiyati, inklyuziv ta’limni yuksaltirish masalalari, 2020-2025-yillarda xalq ta’lim tizimida inklyuziv ta’limni rvojlantirish konsepsiyasining pedagogik mohiyati tahlil qilingan. Shuningdek, mamlakatimizda joriy qilinayotgan yangi ta’lim tizimi ya’ni inklyuziv ta’lim tizimining takomillashuvi va bu ta’lim tizimi maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ham joriy qilinganligi, inklyuziv ta’lim tizimini rivojlantirish maqsadida yangi qaror va farmonlar qabul qilinib, vazifalar yuklatilganligi haqida so‘z boradi.