DAVLAT TA’LIM STANDARTLARI VA DAVLAT TALABLARINI AMALGA JORIY QILISH (Professiogramma, psixogramma va trudogramma ijrosi haqida) - Doniyev, B.; Majidova, M. (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Uzluksiz ta’lim-tarbiya tizimi muassasalaridagi ta’lim mazmuni, maqsadi, vazifalari, ta’lim oluvchilarga o‘quv fanlari bo‘yicha o‘rgatiladigan bilim ko‘nikma va malakalarining o‘rtacha hajmi, miqdori (eng yuqori va eng kam miqdorining, hajmining o‘rtachasi) davlat ta’lim standartlarida belgilanadi. DTSlar ta’lim-tarbiya tizimining maktabgacha, umumiy o‘rta, o‘rta maxsus, kasb-hunar va oliy ta’lim muassasalarida qo‘llaniladi