BOSHLANGʻICH TA’LIM OʻQITUVCHILARIDA DIDAKTIK, KOMMUNIKATIV, REFLEKSIV VA INNOVATIV KOMPETENSIYALAR TIZIMINI SHAKLLANTIRISH JARAYONI VA UNING AHAMIYATI - Sheraliyeva Mohchehra (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2026)
Mazkur maqolada boshlangʻich ta’lim oʻqituvchilarida didaktik, kommunikativ, refleksiv va innovativ kompetensiyalar tizimini shakllantirish jarayoni keng yoritilgan. Har bir kompetensiyaning mazmuni, ularni rivojlantirish mexanizmlari, metodik yondashuvlar va pedagogik faoliyatdagi ahamiyati tahlil etilgan. Kompetensiyalarni bir biriga uzviy bog’lashi boshlang‘ich ta’lim sifati va pedagogning kasbiy mahoratiga ta’siri bo‘yicha asoslab berilgan.