USMON AZIM SHE’RIYATIDA KONTRAST TASVIR - Matyakupov Sa’dulla; Musurmonova Zohira (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2026)
Maqolada zamonaviy she’riyatimizda kontrast tasvir masalasi U.Azim ijodi misolida tadqiq qilingan. Xususan, shoir ijodida badiiy kontrastni yuzaga keltirishda ranglar simvolikasi hamda poetikasi o‘rganilgan. Shuningdek, tanlangan she’rlarda psixologik tasvirning o‘ziga xosligi va uning ijtimoiy-psixologik asoslari yoritib berilgan.