INNOVATSION METODLAR ORQALI MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KREATIV TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - Bobomurodova Latofat Elmurodovna; Choriyeva Shahina Shavkat qizi (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning kreativ tafakkurini rivojlantirishda innovatsion ta’limning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol o‘yinlar, STEAM yondashuvi, loyihaviy va muammoli ta’lim metodlari orqali bolalarning ijodkorlik qobiliyatini shakllantirish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada tarbiyachining innovatsion yondashuvi bolalarda mustaqil fikrlash, ijodiy izlanish va yangi g‘oyalarni ilgari surish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi asosiy omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.