OʻQUVCHILARNI O‘QUV STRATEGIYALARIGA O‘RGATISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Pulatova Muattar Kurakboyevna (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning o‘zlashtirish kompetentligini rivojlantirishni ta’minlovchi zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalanish, o‘quv startegiyalari, pedagoglarning o‘quvchilarga ko‘makchilik kompitensiyasi, o‘quvchining o‘z ustida ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda pedagoglarning roli, o‘qituvchilar o‘zlarida yangi yondashuvlarni shakllantira olish tendensiyalari, o‘quv jarayonida o‘quvchilarning o‘zlashtirish qobiliyatlari darajasi va turini diagnostik tahlil qila olish, mavjud ko‘nikmalarini rivojlantirish, individual o‘quv strategiyalarini ishlab chiqish va takomillashtirish, ta’lim vositalarini o‘quv strategiyalariga asoslangan yondashuvlar bilan boyitishning ijobiy imkoniyatlarini tahlil qilish masalalari yuzasidan fikrlar bayon etilgan.