RAQAMLI DAVRDA O‘QITUVCHILARNING UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANISHI: MUAMMOLAR, IMKONIYATLAR VA INTEGRATSIYA STRATEGIYALARI - Pulatova E’tibor Obidovna (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Ushbu maqolada raqamli davrda o‘qituvchilarning uzluksiz kasbiy rivojlanishi, texnologiyani ta’lim jarayoniga integratsiya qilishda uchraydigan muammolar, mavjud imkoniyatlar va samarali strategiyalar ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘qituvchilarning pedagogik e’tiqodlari, infratuzilma cheklovlari, treninglarning ehtiyojlarga mos kelmasligi kabi omillar texnologiyaning samarali joriy etilishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan. Shuningdek, xalqaro (UNESCO, TALIS, PISA) va milliy manbalar asosida texnologik kompetensiyalarni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari aniqlanadi. Maqola uzluksiz, hamkorlikka asoslangan, kontekstual treninglarning o‘qituvchi malakasi va ta’lim sifati oshishidagi o‘rnini yoritadi hamda raqamli transformatsiya sharoitida kompleks kasbiy rivojlanishni taklif etadi.