BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA PROGNOSTIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH NAZARIY ASOSLARI - Ikromova Munisa Sheraliyevna (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda prognostik (bashorat qilish) kompetensiyasini shakllantirishning nazariy asoslari yoritilgan. Mazkur kompetensiya o‘qituvchining kasbiy tayyorgarligida muhim o‘rin egallab, ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, o‘quvchilar ehtiyojlarini oldindan ko‘ra bilish, o‘zgaruvchan ta’lim muhitiga moslashish kabi faoliyatlarda asosiy rol o‘ynaydi. Maqolada prognostik kompetensiyaning mazmuni, tuzilmasi va tarkibiy komponentlari (bilimiy, faoliyatga oid, fikrlashga oid) ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.