BOSHLANG‘ICH SINFLARDA JISMONIY MADANIYAT TA’LIMI JARAYONINING USLUBIY TAMOYILLARI (PRINSIPLARI) VA HARAKATLARGA O‘RGATISH BOSQICHLARI - Kim Dinara Vladislavovna (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda jismoniy madaniyat fanini o‘qitish jarayonida amal qilinadigan asosiy uslubiy tamoyillar va harakatlarga o‘rgatish bosqichlari yoritilgan. Jismoniy tarbiya ta’limining pedagogik asoslari, o‘quvchilarning jismoniy rivojlanish qonuniyatlari, shuningdek, harakat malakalarini shakllantirish jarayoni bosqichma-bosqich tahlil qilingan. Maqolada ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish uchun individual yondashuv, ko‘rgazmalilik, izchillik va sog‘lomlashtirish tamoyillarining ahamiyati ko‘rsatib berilgan.